Världens bästa bantningskur!

– älska dig själv där du befinner dig-

Om du är missnöjd med någonting på din kropp eller för den delen i ditt liv är den bästa vägen till det liv du önskar leva att börja praktisera kärlek och tacksamhet där du befinner dig.

Det är kanske inte den snabbaste vägen till dina drömmars mål men den helt klart mest hållbara, livfulla och långsiktiga.

När vi praktiserar kärlek börjar vi lyssna till saker som inte hörs bakom allt tjat och stress kring det vi inte är nöjda med. Kärleken lyssnar till bakomliggande orsaker som ligger bakom det tillstånd vi befinner oss i. Kärleken ger aldrig upp och arbetar mer med famntag än med piskor. Det kanske inte känns som att de mjuka tagen kommer leda någon vart men det kommer leda precis dit vi behöver hamna. Det kommer leda oss fram ett steg i taget.

Det är inte en ny detox, inte en ny hälsokur, träningsform eller disciplin du behöver lägga till det här året. Det är kärlek till den du är just nu!

All sann förändring börjar med att vi först hittar rätt på var vi befinner oss just nu. Sören Kirkegaard som var filosof och teolog har sagt ”Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål måste jag först finna henne där hon är och börja just där. Den som inte kan det lurar sig själv när hon tror att hon kan hjälpa andra”. Och detsamma är sant om dig själv. Om du vill lyckas med att nå ett visst mål behöver du först möta dig där du är just nu.

Det låter kanske inte som en metod eller ens som att det är lönsamt men tro mig, det finns ingen bättre väg till det liv du vill leva än att börja praktisera kärlek till dig själv där du just nu befinner dig. Kanske är det till och med så att du kommer glömma bort hur viktigt det är för dig att kroppen ser ut på ett visst sätt och istället blir tacksam för att den fungerar på det sätt den är skapad till och som du behöver för att må bra!

Jag har varit så kallat ”överviktig” större delen av mitt liv och har omgetts av bantningsråd och kommentarer så länge jag kan minnas. Självklart har jag även brottats mycket själv kring min vikt. När jag var runt 16 år gick jag upp över 15 kg på ett par månader. Det var månader då mitt inre var i kaos, många känslor jag inte kunde sätta ord på och omständigheter runt mig som orsakade enorm stress. Min kropp reagerade självklart på alla de där faktorerna och de extra lager som byggdes på min kropp blev också till ett yttre skydd. Min kropp skyddade mig från ovälkomna inviter eftersom jag inte var lika attraktiv med de extra kilona. Men de orsakade ny kroppsskam som det skulle ta många år för mig att bli av med.

Men en sak var jag bestämd på, jag tänkte inte bli en sådan där som bantade hela livet (jag hade flera i min omgivning som verkade ha bantning som det stora livsintresset och aldrig kunde få njuta av mat eller liv pga det). Livet var tillräckligt utmanande ändå och jag hade ingen som helst energi kvar för den typen av krävande livsstil. Idag är jag så tacksam för att jag valde en annan väg. Det visade nämligen vägen till ett annat sätt att se på mig själv och leva med den kropp som jag har. Jag hittade till kärlekens väg där acceptans och nåd blev viktiga byggstenar för att hantera vardagen. Självklart tänkte jag komma i mina snygga jeans igen men det fick ta den tid det tog.

Mitt första steg var att sluta väga mig. Den där vågen kan vara bra att ha när man ska ut på en lång resa och behöver kolla resväskans vikt. Men att varje dag väga ens existens och låta resultatet påverka hur mina tankar skulle snurra om min kropp och mitt värde det var helt enkelt inte något jag ville ha in i min tillvaro. Det är inte fel att ha koll på hur mycket man väger om man nu vill det, men det kan man ha ändå även utan det där ständiga mätandet.

Min viktresa är som livet i stort. Det går inte att stanna kvar på en plats hur mycket man än skulle vilja det. Vi lever i ständig förändring och livet händer och allt vad vi är med om påverkar hur vi mår och hur vår kropp ser ut. Några går ned i vikt av stress andra går upp. Trots att jag ännu inte kommit i de där snygga jeansen än har jag trivts med min kropp nästan alla dagar. Det har funnits perioder som varit kämpigare än andra såklart men om jag ser tillbaka på de över 20 år som jag levt med mer vikt än jag kanske skulle behöva bära på så är det försvinnande få dagar som jag bråkat på mig själv angående det. Istället kan jag glädjas åt hur jag i allt valt att praktisera kärlek till min kropp och i och med det kunnat höra de bakomliggande faktorer som påverkat hela min hälsa. Jag har levt i ett konstant helande sedan jag var 23 år och fick tag i det trauma som grundlagt det mesta av min psykiska ohälsa. Varje dag lär jag mig mer om hur fantastiskt och mysteriefullt det är att vara människa – ett pågående äventyr med många segrar längs vägen men få färdiga resultat. Livet är nämligen alltid större än så!


Jag har nu samlat några av de viktigaste strategierna, som hjälpt mig lära mig älska mig själv och min kropp där jag är, i ett fint nyhetsbrev. Jag inleder nämligen det här året med att upprätta ett nyhetsbrev där jag kommer dela inspirerande och personlig vägledning en gång i månaden. Först ut skriver jag om världens bästa bantningskur och ger dig konkreta tips som funkat för mig. Brevet innehåller även en utmaning för dig som du kan ta med dig på din resa närmare en mer kärleksfull relation till din kropp.Gå med i min e-postlista och få ett hoppfullt nyhetsbrev en gång i månaden som inspirerar dig till att leva i din längtans riktning! Första brevet skickar jag den 14/1 så skriv upp dig redan nu för att vara säker på att få det! I nyhetsbrevet får du:

  • Konkreta tips om hur du kan göra för att älska dig själv och din kropp där du befinner dig.
  • En personlig berättelse om hur det funkat i mitt liv.
  • En utmaning att praktisera i ditt eget liv.
  • Samt information om vad som är på gång, först av alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s