gäller det också mig?

En av de saker jag brottas mest med är hur jag ska få min vardag att vara långsiktigt hållbar. Fostrad av samhälle och kyrka till att vilja ge till andra, vilja finnas för den som behöver och vara stark kräver ju någonstans att man kan göra det där för en själv också. Men vi talar inte om det så mycket.

Istället under perioder var det nästan så att vi hellre talade om och upphöjde den upptagne, den med fulltecknad kalender och hektiskt resschema. Jag ville bli sådan. Drömde om att vara viktig och ha åtaganden att uppfylla.

Idag längtar jag inte efter det där. Det är på många sätt min verklighet men den där känslan jag länge trodde skulle infinna sig den är inte här. Det är inte så att jag känner mig viktig. Absolut inte, snarare många gånger tvärtom. Jag brottas med mina ord och min längtan efter att nå ut med det jag brinner för.

Vad innebär det att känna frid och harmoni? Jag tror inte det nödvändigtvis handlar om att vara befriad från oro eller stress. Tror inte på liv utan obekväma känslor (då lever man inte helhjärtat). Jag tror att ett liv i frid och harmoni handlar om att vara på rätt plats, göra rätt saker och känna att jag är den jag ska vara.

När något skaver är det ofta något av det där som inte överensstämmer med verkligheten.

Det skavet kommer regelbundet för mig och handlar oftast om att jag predikar hopp och goda nyheter för andra. Sänkta axlar, djupa andetag… men sällan klarar av att leva i det själv. Veckan som gått i #enhoppfulladventskalender har handlat om att välja ljuset.

Hur väljer jag ljuset i den här situationen? Den här veckan har jag funderat mycket på just det. Vad innebär de glada nyheterna för mig och mina ömma nackmuskler? Vad innebär det i min planering och hantering av kalendern? Vad innebär det av prioriteringar?

En sak är jag iallafall helt säker på. Det innebär att jag definitivt ska checka ut på helg nu och tillåta tiden att gå utan en enda tanke på om jag fyller någon förväntan eller om det jag gör är lönsamt.

Med de orden vill jag önska dig som orkat läsa så här långt en skön helg!


2 reaktioner på ”gäller det också mig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s