i rörelse

Att vara i rörelse är en viktig ingrediens i livet. När våra tankar, känslor och kropp kan röra sig vidare från situationer och mönster som håller oss fast växer livet.

Rörelse behöver vi på alla plan, det talas mycket om vikten av den fysiska rörelsen. Den är absolut viktig men det finns en annan rörelse som är långt viktigare, du kan vara hur vältränad som helst och ändå inte känna att livet är fullt av mening. Den inre rörelsen sätter fokus på din helhet, hur allt i dig hänger ihop med allt det som finns runt dig. Den här sidan finns för att lyfta vikten av den inre själsliga, psykologiska rörelsen. Enligt WHO, spelar den existentiella dimensionen en avgörande roll för vår livskvalité. Det existentiella perspektivet avgör hur du hanterar och förhåller dig till alla andra hälsoaspekter. Ändå är det många som inte känner till den existentiella hälsoaspekten, eller som vet hur den tränas. Det är den viktigaste uppgiften mitt företagande har, att lyfta den existentiella dimensionen av vår hälsa!

Det kommer inte erbjudas några snabba lösningar, däremot inspiration, vägledning och stöttning för att du ska komma vidare i ditt liv och blomstra i allt det som är du!

Det är lätt att köra fast i livet, tro att de inte kan bli bättre än så här eller som det en gång var. Så vi försöker desperat hålla fast vid något som inte går att stänga in, ägnar oss åt nostalgi och drömmer oss tillbaka till tider som kändes lättare än dem som är.

Det är mänskligt. För det är läskigt att stå inför ovissheten. Det är ibland väldigt obekvämt att möta det som är just nu i en verklighet man kanske inte har önskat sig.

Men vi klarar det. Vi är kapabla till långt mer än vi tror och det är just i de där utmanande stunderna som det blir extra tydligt. Det är i utmaningarna vi bygger våra inre muskler, det är så vi blir starka och hittar samarbetet med livskraften i oss.

Det är så vi kan skapa konst av livet och samtidigt skapa en bättre värld. Nostalgi kommer aldrig ge oss lösningar på de utmaningar vi har idag, att vägra förändring kommer bara leda till större kamp.

Livet rör sig, kan inte stängas in, det är i ständig utveckling. När vi hittar vilan i livets rytm hittar vi också till skaparkraften och den kreativa leken.

Det rör sig mycket just nu i Ett hopp & livskonst, jag har just lanserat podcasten ”Hela mig – en existentiell podcast” som finns där poddar finns. Nästa vecka startar jag en kurs i livsbygge i Visby och inom kort kommer den även att erbjudas digitalt. Utöver det tar jag emot samtal några dagar varje vecka, du kan boka ett gratis provsamtal här. Jag har mer verksamhet och utbud planerat och informerar om det allteftersom, för dig som vill bli uppdaterad med nyheter och samtidigt få konkret inspiration kring ett ämne kan ta del av mitt nyhetsbrev det anmäler du dig till här!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s