Vägens folk…

En dikt om att tillslut våga gå sin egen väg.


Jag lärde mig tidigt om hur viktigt det var att vandra på rätt väg. Att det handlade om destination. Så pass viktigt var det att det ibland kunde motiveras med rädsla eller förtryck. ”Om du inte tror så här så…” eller ”den som inte tror så här är…”. Det viktiga var inte hur man vandrade, vad man såg eller ens vem man blev av vandringen. Utan just att man skulle vandra på rätt väg. Det kunde talas om att du behövde känna vägen själv. Men i slutändan var det ändå någon annan som bestämde hur den såg ut eller vart den gick. Om du inte vandrade på den vägen skapade det oreda omkring dig. Du var rebellisk, okunnig, något var fel med dig.

Den varma gemenskapen kom av att du vandrade på samma väg som de andra. Att du höll dig kvar i ledet. Tillhörigheten skapades av att vi tänkte, trodde och gjorde lika.

Men den sortens vandrande förde mig bort från mig själv. Bort från närvaro i den tillvaro som var min.

Det är längesedan jag bestämde mig för att ta ansvar för mitt vandrande själv. Sätta eget tempo. Ta reda på vilken utrustning som fungerar för mig, Vad som motiverar mig på vandringen.

Men jag lär mig fortfarande. Att det är ok, och till och med rimligt att jag ska kunna bestämma själv. Att mina erfarenheter av utrustningen är relevanta. Att det bara är jag som i slutändan kan bestämma målet och vem jag vill bli av vandringen.

Det har varit tyst på den här sidan ett tag för jag har lagt min energi på att bygga upp en ny sida och kursplattform med fokus på existentiell hälsa. KONTEMPLATIV PRAKTIK är en sida för dig som vill stärka relationen till dig själv och livet, som behöver kalibrera, omdefiniera eller dekonstruera din nuvarande andlighet. Det är en kursplattform där jag erbjuder samtalsstöd, kurser, verktyg och workshops med fokus på existentiell hälsa. I samband med det har jag startat ett nätverk för livskonstnärer. Det är egentligen försent att anmäla sig till nätverket nu men eftersom jag inte uppdaterat sidan här lämnar jag ett litet fönster öppet, hör av dig till mig om du vill veta mer och anmäla dig så löser jag det. Den här sidan blir en personlig blogg och ett fönster in i de olika projekt jag står i. Men min huvudsakliga energi kommer jag nu att lägga på Kontemplativ praktik!

Vill också passa på att berätta om att jag arrangerar en retreat i vår här på Gotland, 11-14 maj. Vill du veta mer om den och hur du anmäler dig klickar du här!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s